vineri, 14 decembrie 2007

FASHION EAST - FASHION FAIR / LA SCENA





Pe 8 decembrie am deschis cu pompă in fata publicului seria evenimentelor Fashion East. Primul din cele ce vor urma la intervale regulate a fost un targ de haine noi, vintage si second hand, accesorii, jucării urbane, hairstyle si sedinte live de makeup.

Locatia evenimentului ne-a permis luxul unei desfăsurări ample de forte. Zarva a inceput undeva pană-n pranz, cu zgomot de filtre de cafea si pozitionări de standuri. Cateva ore mai tarziu, toata lumea isi intrase in atributii. Tinerii designeri dădeau informatii jurnalistice pentru cei veniti cu microfoane. La tejghea se cereau tării inainte de gustare. Expozantii căutau mărunt pentru rest in stanga si-n dreapta. Muzica sustinea discutiile de salon, exclamatii decente si laude pentru cei in scopul cărora evenimentul fusese organizat.

Lucruri s-au găsit pentru toate gusturile si inclinatiile. Se făceau probe in toaletă si se alegeau pe nevăzute perechi de botine anii 70 si tunsori la comandă sub semnătura Le Mindu. Invitatii arătau in context absolut seducător. Se luau probe fotografice “before and after” , se mai cumpăra cate-un manson de blană sau cate-o o rochie de Revelion.

Departe de a organiza un targ vanzare-cumpărare, Fashion East a reusit să ducă la capăt un eveniment de weekend pe care am indrăzni să-l numim stereotip monden. Si asta pentru că de-a lungul unei după-amiezi , la Scena a fost locul de sporovăială, unde cei veniti tratau cu bunăvointă tot ce se găsea spre vanzare. Ne-am plăcut cu totii si ne-am permis ce ne venea mai bine, pe de-a-ntregul accesibil.

Si pentru că reactia tuturor a fost atractia pentru primul eveniment Fashion East, ne permitem sa promitem consecventă.

Text: Monica Jitaru

Niciun comentariu: